Algemeen

De werkplaats is het hart van NEST. Ieder seizoen gaan ongeveer 45 jongeren tussen 14 en 21 jaar met een professionele docent/artiest wekelijks aan het werk. Dit werkproces draait om wederzijdse inspiratie, het ontwikkelen van vaardigheden, eigen mogelijkheden en het verwerven van inzichten. Inzichten in wat theater en kunst kan zijn. Inzichten in wat er zich afspeelt in de wereld en in wat je zelf kan en nog wilt ontwikkelen.

Drie jaar lang krijg je de kans dit proces te doorlopen en te delen met gelijkgestemden. Iedere week bij NEST is anders, de groep blijft echter hetzelfde. Invalshoeken, kunstvormen en de samenstelling van het kunstenaars/docententeam wisselen regelmatig, waardoor een bruisende dynamiek ontstaat. Hier werken we niet resultaatgericht, maar bieden vooral ruimte, rust en tijd om te ontdekken, uit te proberen en te groeien. In het derde jaar ontstaat er in de schoot van de werkplaats een eigen creatie. Eigen ideeën en de chemie tussen ervaren en jonge makers leidt op deze manier regelmatig tot volwaardige voorstellingen.

NEST bereidt je eventueel voor op een artistieke carrière, de inhoud van het driejarige programma sluit aan op de audities voor verschillende kunstvakopleidingen in België en Nederland. Maar je bent bovenal bezig met je passie; hoe ontwikkel ik mezelf en wat heb ik te vertellen binnen het theater. 

werkplaats

danske.jpg

Voor wie

Jonge mensen tussen 14 en 21 jaar die zich drie jaar lang intensief met podiumkunsten willen bezighouden. Is dit iets voor jou? Schrijf je vanaf maart 2020 in voor de tweedaagse auditie. 

Waar + wanneer

28 zaterdagen tussen september en mei van 10u tot 14u30, drie jaar lang. 

De theaterwerkplaats is in residentie bij STORMKOP, Droogdokkenweg 4 - 2030 Antwerpen.

Lidgeld Theaterwerkplaats

Het lidgeld is €450 per jaar. Dit is inclusief 4 uur training, koffie, thee, water, gezamenlijke bezoeken aan musea, try-outs van uiteenlopende voorstellingen en eventuele randprogramma’s rond deze voorstellingen. Betalen in twee termijnen of een persoonlijk afgesproken regeling is mogelijk. NEST werkt met het Verlaagd TariefOverige projecten vallen niet onder dit bedrag, je kunt je daar vrijblijvend voor inschrijven.

okkk.jpg

drie jaar en dan?

Algemeen

Tijdens of na drie jaar NEST gaan sommige jongeren al auditie doen op verschillende kunstvakopleidingen. Ze komen o.a. terecht bij het Ritcs in Brussel, het KASK in Gent, Toneelschool Maastricht, Mime opleiding Amsterdam, Theater of dansdocent opleidingen in Arnhem, beeldende kunstopleidingen, of theaterwetenschappen op de Universiteit.

 

Daarnaast is er ook een mogelijkheid om als jonge zelfstandige, een project op poten te zetten. NEST juicht dit toe en helpt daarom op afstand met o.a. het leggen van contacten met verschillende organisaties en geeft evt. dramaturgische of organisatorische tips. Soms ontstaan in dit verband eigenwijze en gedreven nieuwe gezelschappen die aan de weg beginnen te timmeren.

headerrrrrrr
ok_edited
NEST_website_header_2
IMG-20191221-WA0028
she
bon