archief

Een overzicht van de voorbije voorstellingen, workshops,

stages en andere activiteiten.
Recent afgelopen ...

BOOS - THEATERLAB

Een voorstelling over boos worden in zes talen, spijt hebben en het weer goed maken, met kussens om in te schreeuwen, huilen en lachen. 

Een voorstelling met video’s, voetbal, tiktoks en teksten van Merih, Tanja, Mahdi, Famke, Rania, Dina, Rebecca, Soraya, Vesso, Maryam en Aida samen met Yahia, Oumaima en Jellie 

Het Theater/FilmLAB is een project van Man Overboord (voorheen NEST) en co NOVA. 

Ducktape - NEST 

Zeven jongeren hebben genoeg van 't Stad en klimmen op het dak. Ze zweren er nooit meer af te komen: afplakken met ducktape, prikkeldraad errond, tot hier en niet verder. Zo begint een buitensporig spel. Over de gevaren van een eenzijdig wereldbeeld en het ontkennen van de ander. Maar ook over instinctieve nieuwsgierigheid naar het onbekende. 

Met 'Ducktape' bakenen ze hun wereld af. Een fysieke theatervoorstelling op het dak van DeSingel met uitzicht op de Antwerpse skyline. 

design: Bobbi Watson

fotografie: Wannes Cré

Met de steun van DeSingel, Fameus, De Stad Antwerpen, Borgerhout

Hij, zij, wij en alles wat moet. Maar wat met jou dan? - THEATERLAB

Blijf van de kat af. Zit toch recht. Stop met zeveren. Oei dat is te moeilijk, dat doen wij wel. Ruim je kamer op. Trek dat ding uit, véél te sexy. Even flink zijn. Ga niet dood.

Over wat je (niet) mag van je ouders, leraren of ander raar volwassenvolk op twee benen. Over nu en later als je volwassen bent en op twee benen. Over hoe je naar de wereld moet kijken en naar wat komen gaat.  Maar wat dan met wat jij wilt?

Met dank aan Nova KIEL

NEST_A5_Ducktape.jpg
carolina.jpg

Plankenkoorts II

2020 - workshop

Tweede editie van de fysieke theatertweedagse tijdens de krokusvakantie voor iedereen die op een podium wil staan, in CC Brasschaat in samenwerking met JONGDOEK.

plankekoorts.jpg

Onder mijn vel

2019 - werkplaats

Onder mijn vel is de vijfde productie van NEST. Een voorstelling waar 10 jongeren hun eigen moeder spelen. Over het heruitvinden van gezinsgeluk met onder andere begeleiding van Guy Cassiers. Première maart 2019 in Het Toneelhuis.

NEST_A5_Onder mijn vel.png

Theatertweedaagse

2019 - workshop

Eerste editie van de fysieke theatertweedaagse tijdens de krokusvakantie voor iedereen die op een podium wil staan, in CC Brasschaat in samenwerking met JONGDOEK.

plankikoorts.jpg

Theaterlab 2020

2018 - theaterlab 2020

Kennismaking met alles wat je op een podium kan doen. Dit theaterproject start op 4 oktober 2018 onder begeleiding van theatermaker Soraya Rademaker en Younes Ourache in CC NOVA.

NEST_A5_LAB2020_juni2018_Pagina_1.jpg

Theaterlab 2600

2017 - theaterlab STAP 1

Toonmoment TheaterLab 2600 STAP 1. In samenwerking met CC Berchem en jongerencentrum De Eglantier. Toonmoment te zien op 26 mei 2017 in CC Berchem te Berchem.
 

plankekoorts.jpg

Theaterlab 2140

2017 - theaterlab STAP 2

Toonmoment TheaterLab 2140 STAP 2. 

Voorstelling 29 februari 2017. In samenwerking met Rataplan.

plankekoorts.jpg

Theaterwerkplaats

2016 - theaterwerkplaats

Internationaal project. Première 29 mei 2016 Havenwerk Festival Deventer.

plankekoorts.jpg

Theaterwerkplaats

2015 - theaterwerkplaats

Productie van de derdejaars. Première 30 december 2015 in de kleine zaal van HETPALEIS.

plankekoorts.jpg

Benefiet

2019 - werkplaats

NEST organiseerde samen met de Verbeke Foundation een NESTbenefiet op 21 december. De opbrengst van litho's, etsen.. uit het Nederlands beeldarchief ging naar de werkplaats. Enkele bekende gezichten brachten hun werk zoals Peter Van Den Begin, Hind Eljadid en de Sunday Bell Ringers.

benefietje.jpg

Zomerstage

2019 - workshop / zomerstage

18de editie van het locatietheaterfestival in Westouter. Stage waarbij jongeren tussen 15 en 25 ondergedompeld worden in het festival met als resultaat een eigen voorstelling. In samenwerking met JONGDOEK.

spots op west.jpg

It wasn't a thinking thing

2018 - werkplaats

It wasn't a thinking thing is de vierde productie van NEST. Een absurde, fysieke en beeldende voorstelling over de onverschilligheid van mensen en het zoeken naar een moment om te onthouden. Première maart 2018 in DeSingel.

NEST_Affiche_It wasn't a thinking thing.

Big City Life

2017 - workshop / zomerstage

Performance vrijdag 25 augustus 2017 in deSingel. Big City Life was in samenwerking met The Young Ones, het backstage media lab van deSingel.

plankekoorts.jpg

Bitte Kontrolle

Kontrolle Bitte

2017 - theaterwerkplaats

De derde productie van NEST. Een Muziektheaterproductie die een ode brengt aan het toeval. Première 3 maart 2017 in Rataplan.

plankekoorts.jpg

Born in Antwerp

2016 - theaterwerkplaats

Bewegingstheaterproductie van de derdejaars. Première 25 juli 2016 in ‘Born in Antwerp’.  

plankekoorts.jpg

Theaterlab 2140

2016 - theaterlab

Toonmoment TheaterLab 2140 STAP 2. 

Voorstelling 2 maart 2015. In samenwerking met Rataplan. 

plankekoorts.jpg

Theaterlab 2140

2015 - theaterlab

Locatietheater voorstelling TheaterLab 2140 STAP 1 in opdracht van het Theaterfestival Borgerhout. In samenwerking met Rataplan. 

Première 29 november 2015.

plankekoorts.jpg